Linkuri accesibilitate

Premierul Ion Chicu: „toate activitățile economice” sistate sau limitate din cauza pandemiei vor fi reluate până la 30 iunie


Ion Chicu

Premierul Ion Chicu a anunțat că „toate activitățile economice” sistate sau limitate din cauza pandemiei de coronavirus vor fi reluate „până la 30 iunie”. „Fără reluarea treptată a activităților economice, țara intra în colaps financiar și bugetar”, a scris, joi, pe pagina sa de Facebook Chicu, care a fost până acum adeptul restricțiilor, trezind nemulțumirea mediului de afaceri și bisericii ortodoxe.

În postarea sa, primul ministru pare să sugereze că paralizarea economiei „ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave” decât coronavirusul.

Chicu precizează că, de la începutul pandemiei, de COVID-19 au murit în R. Moldova, în medie, patru oameni pe zi, în timp ce „de zeci de ori mai mulți oameni au decedat de boli cardiovasculare sau alte maladii grele (circa 110 decese zilnic)”.

Pledând pentru reluarea activităților economice, primul ministru își repetă îndemnul către cetățeni să respecte normele antiepidemice. Chicu le-a mai mulțumit medicilor pentru eforturile în lupta cu pandemia, spunând că aceasta continuă.

XS
SM
MD
LG