Linkuri accesibilitate

Covid-19: se prelungește carantina în jurul abatoarelor germane Tönnies la care lucrează sute de români


Germania: muncitori români de la abatoarele Tönnies în carantină. 22 iunie 2020
Germania: muncitori români de la abatoarele Tönnies în carantină. 22 iunie 2020

În landul german Renania de Nord Westfalia (NRW) s-a prelungit carantina impusă în jurul orașului Gütersloh după ce peste 2 mii de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, marea majoritate angajați ai companiei Tönnies de procesare a cărnii.

Dintre aceștia, cei mai mulți sunt este-europenei, români și bulgari. 21 de persoane au decedat, peste 700 s-au vindecat, de la constatarea noului epicentru de Covid-19.

Premierul landului, Armin Laschet a anunțat luni prelungirea carantinei cu încă o săptămână. Măsură care a expirat însă la miezul nopții în regiunea învecinată Warensdorf. A fost prima dată că în Germania s-a recurs la carantina locală din mai, când s-au ridicat majoritatea restricțiilor sanitare impuse la nivel național în tentativa de a limita răspândirea pandemiei.

Abatoarele Tönnies rămân închise iar ministrul sănătății din land a precizat că toate firmele de prelucrare a cărnii cu mai multe de 100 de angajați trebuie să-i testeze de coronavirus de două ori pe săptămână, începând cu 1 iulie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG