Linkuri accesibilitate

În R.Moldova a fost extinsă acțiunea stării de urgență în sănătate


La Chișinău, ministerul sănătății a anunțat, sâmbătă, decizia de a extinde acțiunea stării de urgență în sănătate publică până la sfârșitul lunii iulie, din cauza numărului mare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Starea de urgență în sănătate urma să expire pe 15 iulie.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis vineri, 10 iulie, să mențină măsurile de prevenire şi control a infecției, cum ar fi respectarea regulilor de igienă, a distanței de minim 1 metru între persoane și purtarea măștii în transportul public și alte spații închise, precum și autoizolarea sau carantina, când acestea sunt prescrise.

Până pe 1 august rămân în vigoare și mai multe restricții, între care aflarea în locuri publice în grupuri mai mari de 3 persoane, aflarea persoanelor în vârstă (peste 63 de ani) în afara domiciliului fără necesitate stringentă; organizarea unor ceremonii (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) sau a activităților în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte; rămâne sistat și procesul educațional, cu excepția admiterii în instituțiile de învățământ.

Persoanele care intră în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică şi vor semna o declaraţie pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare o perioada de 14 zile.

În R. Moldova, de la începutul pandemiei s-au infectat cu noul coronavirus aproape 19 mii de persoane, 635 de persoane au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost internate 72 de persoane suspectate de infecție cu noul coronavirus.

XS
SM
MD
LG