Linkuri accesibilitate

Ungaria introduce noi restricții la graniță. România - în categoria „galbenă”, R.Moldova - în cea „roșie”


Ungaria a decis să impună noi restricții la trecerea frontierelor, începând de miercuri, 15 iulie, ca urmare a reapariției unui număr mare de cazuri de COVID-19 în mai multe țări, a anunțat, duminică, un reprezentant al guvernului de la Budapesta.

Astfel, cetăţenii unguri care revin din state cu risc crescut - din așa-numitele zone „galbenă” şi „roşie” - vor fi obligaţi să treacă un control medical la graniţă şi să intre în carantină, transmite Hotnews.ro.

Acelaşi lucru se referă și la străinii care vin din ţări din zona „galbenă”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări „roşii” va fi interzisă. Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru şi Ucraina, precum și țări din Asia, Africa și America de Sud.

Dintre statele UE, în categoria „galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. În aceeași categorie sunt trecute Marea Britanie, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China și Statele Unite.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Potrivit Reuters, restricțiile nu se aplică celor care sunt în tranzit, în călătorii oficiale, transporturilor de marfă, dar și în aceste cazuri se pot efectua controale de sănătate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG