Linkuri accesibilitate

Ajutoare umanitare din Occident pentru regiunea transnistreană


Ajutoare umanitare din Occident pentru regiunea transnistreană
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:35 0:00

15 tone de produse alimentare și de igienă, în valoare de 22 mii dolari, au fost donate familiilor vulnerabile din regiunea transnistreană de ONU Moldova, cu susținere financiară din partea Norvegiei, Olandei, Danemarcei și Elveției.

Svetlana Lopatina, reprezentanta Platformei dezvoltării comunitare durabile din stânga Nistruluim, spune că în luna aprilie organizația care se ocupă de promovarea drepturilor omului a cerut organizațiilor internaționale ajutoare pentru perioada pandemiei. A răspuns apelului ONU Moldova, acțiunea a fost coordonată de UN Women. „Am primit 500 de pachete alimentare, 760 de pachete igienice, precum și mijloace de protecție – măști și dezinfectanți. A fost acordată asistență de o valoare foarte mare – de peste 22 de mii de dolari, mai mult de 15 tone, au fost 6 camioane pe care a trebuit să le descărcăm”, spune Svetlana Lopatina.

Svetlana mai spune că aceste seturi de ajutoare vin să ajute toată familia beneficiarului, nu doar o singură persoană, iar donațiile ajung la familiile care sunt în situațiile cele mai dificile.
XS
SM
MD
LG