Linkuri accesibilitate

Liniştea de după moţiunea de cenzură…


Atâta agitaţie existase înaintea moţiunii de cenzură, atât de puternice şi încrezătoare fuseseră vocile Opoziţiei pestriţe, încât era cât pe ce să cred că guvernul Chicu se va prăbuşi. Dar el a rezistat, a rămas să conducă şi… s-a aşternut un soi de linişte… Opoziţia pesemne meditează profund, se gândeşte ce să facă mai departe. Să sperăm că îi vor veni idei bune.

Presupun că eforturile celor din opoziţie se vor concentra acum asupra alegerilor prezidenţiale. Ar trebui însă de pe acum să admită că ar putea s-o păţească şi atunci la fel ca acum şi… Dodon să fie reales. E prea puţin să aduni semnături pentru plecarea lui Dodon şi să strigi că Dodon e un răulean pro-rus. Ar mai trebui ceva, dacă vor să învingă. De pildă, aşa cum bine observa un sociolog, ar trebui să existe o mai mare grijă acordată subiectelor sociale.

Şi mai e ceva important. Opoziţia ştie ce vrea să facă dacă Igor Dodon va învinge din nou în toamnă? Ea, de fapt, ce vrea în afară de faptul că doreşte să ajungă la putere?

Acum, cu moţiunea de cenzură, cei din PAS şi Platforma DA au votat alături de ProMoldova a lui Andrian Candu şi Partidul Şor. Dar mai departe cum vor interacţiona aceste diferite chipuri ale Opoziţiei? Sau ele pot să colaboreze numai atunci cînd e vorba de debarcarea lui Dodon?

Şi-apoi să nu uităm că PAS şi Platforma DA au fost în aceeaşi barcă cu Igor Dodon atunci cînd l-au alungat pe Plahotniuc. Acum, alături de fostul coechipier al lui Plahotniuc, Candu, PAS şi DA vor să-l debarce pe Dodon. OK, să facă ce vor, dar să nu uite că multe din aceste manevre generează confuzie în minţile oamenilor. Sugestia mea ar fi următoarea: gândiţi-vă deja acum cum veţi munci pentru ţară dacă va învinge Dodon…

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG