Linkuri accesibilitate

SUA: recompensă de 2 milioane de dolari pentru prinderea unor hackeri ucraineni


Serviciul Secret al Statelor Unite a anunțat o recompensă de 2 milioane de dolari pentru informațiile care pot duce la arestarea sau condamnarea a doi bărbați ucraineni acuzați de piraterie în sistemul de date al Securities and Exchange Commission.

Artem Radcenko, 28 de ani și Oleksandr Ieremenko, 28 de ani, au achiziționat informații interne despre companiile tranzacționate public prin furtul versiunilor de testare ale rapoartelor trimestriale și anuale depuse la SEC, dar care nu sunt încă disponibile investitorilor, a declarat Serviciul Secret, pe 22 iulie.

Cei doi bărbați au câștigat peste 4,5 milioane de dolari, atât prin vânzarea informațiilor interne către alții, cât și prin tranzacționarea acestora.

Radcenko și Ieremenko și-au desfășurat schema de mai bine de un an, a spus Serviciul Secret.

Recompensa, care constă într-un milion de dolari pentru prinderea fiecăruia dintre ei, este un pas fără precedent al Serviciului Secret. Anunțul a fost făcut de directorul serviciilor secrete din SUA, James M. Murray, într-un comunicat.

Un mare juriu federal din Districtul New Jersey i-a acuzat anul trecut Radcenko și Ieremenko de conspirație pentru fraudă cu valori mobiliare, conspirație pentru fraudă computerizată.

Radcenko și Ieremenko s-au născut la Kiev, potrivit informațiilor publicate de Serviciul Secret.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunțat și recompensa pe Twitter.

„Vom continua să lucrăm cu @TheJusticeDept pentru a proteja cetățenii americani și alte națiuni de a fi victimizați de criminalitatea cibernetică”, a spus el în tweet.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG