Linkuri accesibilitate

În Belarus, mii de oameni au participat la întâlnirile electorale ale candidatei de opoziție Sviatlana Țihanouskaia (VIDEO)


Candidata prezidențială din Belarus, Sviatlana Țihanouskaia, ale cărei mitinguri electorale au atras mulțimi mari de oameni, a organizat trei mitinguri, pe 1 august, înaintea alegerilor din 9 august. Mitingurile au avut loc în orașele Hrodno, Vaukavisk și Slonim. Aproximativ 15.000 de oameni au participat la evenimentul de la Hrodno, unde filmările aeriene au arătat o mulțime mare adunată lângă scena de unde a vorbit tânăra candidată.

„Vrem schimbare!”, scandează mii de oameni la mitingurile opoziției belaruse
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00

Reamintim că Țihanouskaia și-a anunțat candidatura după ce soțul său, vloggerul și activistul Siarhei Țihanouski, a fost arestat și i s-a interzis participarea la alegeri. Țihanouskaia este o fostă profesoară în vârstă de 37 de ani și a anunțat că toate evenimentele electorale planificate pentru campania ei vor continua, în ciuda avertizării Consiliului de securitate din Belarus cu privire la necesitatea unor măsuri suplimentare de securitate la evenimentele publice. Cel puțin 63.000 de oameni au participat la mitingul ei de la Minsk, pe 30 iulie, fiind, potrivit centrului pentru drepturile omului Viasna, unul dintre cele mai mari mitinguri de opoziție din țară de la începutul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 9 august. Țihanouskaia și alți câțiva candidați candidează împotriva președintelui Aliaksandr Lukashenka, care se află la putere de 26 de ani.

XS
SM
MD
LG