Linkuri accesibilitate

Opozantul belarus Valer Țapkala s-a refugiat de la Moscova la Kiev


Fostul ambasador belarus în SUA, omul de afaceri Valer Țapkala și soția sa Veranika, Minsk, 26 mai 2020
Fostul ambasador belarus în SUA, omul de afaceri Valer Țapkala și soția sa Veranika, Minsk, 26 mai 2020

Un critic al președintelui belarus Aliaksandr Lukașenka, care luna trecută a fugit din țară împreună cu copiii săi, după ce candidatura sa și a altora au fost respinse pentru alegerile prezidențiale de săptămâna viitoare, a părăsit Rusia pentru Ucraina.

Un purtător de cuvânt al lui Valer Țapkala a declarat astăzi că politicianul în vârstă de 55 de ani și fondatorul unui important parc de înaltă tehnologie din Minsk - care a fost văzut de unii ca un contracandidat serios al lui Lukașenka, se afla în drum spre Kiev de la Moscova.

Purtătorul de cuvânt, Aliaksei Urban, nu a oferit detalii și nu a spus de ce Țapkala, care a fugit pe fondul zvonurilor despre iminentul său arest, a preferat capitala Ucrainei față de Rusia.

Anunțul vine cu șapte zile înainte de votul din 9 august, care este precedat de detenții și arestări, și descalificări dubioase ale candidaților, și pe fondul unor manifestații ample la mitingurile electorale ale candidatei Sviatlana Țihanouskaia, mitinguri la care participa zeci de mii de oameni.

XS
SM
MD
LG