Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei în Moldova:

Agenția de presă IPN invită reprezentanții mass-media să urmărească online dezbaterile publice cu tema: „COVID-19: Amintiri despre Viitor sau Ce ne învață Istoria?”, ediția a 146-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Participanți: Ala Tocarciuc; expertă în probleme de sănătate publică, Virgiliu Pâslariuc, doctor în științe istorice, conferențiar universitar și Igor Boțan, expertul permanent al proiectului.

Partidul Congresul Civic anunță o conferință de presă cu titlul : „Alegerile prezidențiale în Moldova - înșelăciune, conflict civil și crimă”

Comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor al Consiliului municipal Chișinău se întrunește în ședință la prinz.

Din agenda internațională:

Să notăm că astăzi se aşteaptă ca liderul de la Minsk, Aliaksandr Lukașenka, să se adreseze parlamentului și națiunii înaintea alegerilor prezidențiale din 9 august, după masiva participare a oamenilor la mitingurile electorale ale candidatei opoziției Svetlana Țihanouskaia, fosta profesoară de 37 de ani, angrenată în campanie după ce soțului ei, vlogger și activist politic, Siarhei Țihanouski, nu i s-a permis să candideze și a fost închis.

Lukașenka a întărit măsurile de securitate, după ce autoritățile de la Minsk au arestat un grup de 33 de mercenari ai companiei militare private Vagner, controlată de un apropiat al președintelui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin.

Lukașenka a acuzat acest grup că ar încerca să destabilizeze țara sa înaintea scrutinului de duminica viitoare.

Tot astăzi Curtea Suprema din Polonia va decide asupra validității alegerilor prezidențiale din Polonia, de luna trecuta, alegeri în urma cărora președintele conservator Andrej Duda a obținut 51,3% din voturi, iar candidatul opoziției liberale, primarul Varșoviei, Rafał Trzaskowski - 48.97%.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG