Linkuri accesibilitate

Partidul Republican l-a nominalizat din nou pe Donald Trump candidat la alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie


Donald Trump, imagine de arhivă.

În prima seară a Convenției republicane naționale care a început luni în Statele Unite, Partidul Republican l-a nominalizat din nou pe Donald Trump drept candidat în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Votul în unanimitate al delegaților pentru nominalizarea lui Trump nu a suprins pe nimeni, și a venit după mai multe discursuri de laudă la adresa președintelui, la Convenția republicană care are loc la Charlotte, statul Carolina de nord.

Vicepreședintele Mike Pence a fost și el nominalizat din nou, înainte de sosirea lui Trump la Convenție.

Convenția Națională Republicană va fi un amestec de întîlniri virtuale și mitinguri în persoană - patru zile de evenimente și discursuri ce vor culmina cu acceptarea oficială de către președintele Donald Trump a nominalizării pentru obținerea unui nou mandat la Casa Albă din partea Partidului Republican.

Trump, care se află în sondaje cu între 8 și 10 procente în urma candidatului democrat Joe Biden, va încerca să reducă din diferență, în timp ce e criticat pentru modul cum a reacționat la criza legată de coronavirus, pentru faptul că economia americană a avut de suferit pagube serioase și pentru tulburările rasiale care au avut loc în America în ultimele luni.

Se așteaptă ca republicanii să formuleze noi atacuri la adresa Partdiului Democrat, a cărui Convenție națională s-a desfășurat virtual săptămâna trecută.

XS
SM
MD
LG