Linkuri accesibilitate

Cercetătorii din Hong Kong susțin că au înregistrat primul caz confirmat de reinfecție umană cu coronavirus


Aeroporul internațional din Hong Kong.

Cercetătorii din Hong Kong susțin că au înregistrat primul caz confirmat de reinfecție umană cu coronavirus, la patru luni distanță. E vorba de un bărbat de 33 de ani care a contractat virusul răspunzător pentru boala Covid-19 în martie, și a fost infectat din nou în august, după ce a călătorit în Spania. Se relatează că la prima infectare a suferit simptome ușoare, și nici unul la a doua, când a fost depistat pozitiv pe aeoroportul din Hong Kong.

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au spus că virusurile care au cauzat cele două infectări ar proveni două tulpine diferite ale coronavirsului, ceea ce ar putea însemna că a doua infectare nu are legătură cu prima, potrivit unui articol publicat pe site-ul Stat News.

Dacă cercetările ulterioare vor confirma teoria, această știre din Hong Kong va modifica, sau cel puțin va complica, eforturile globale pentru obținerea unui vaccin. Dar experții citați de agențiile internaționale de presă avertizează că cercetarea medicală din Hong Kong, ce urmează să fie publicată în Clinical Infectious Diseases Journal, trebuie privită cu circumspecție pînă când dovezile puse la dispoziție sînt examinate pe deplin.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG