Linkuri accesibilitate

Avocat: Radko Mladici nu e apt mental să ia parte la judecarea recursului împotriva condamnării sale pentru genocid


Ratko Mladici, Haga, 25 august 2020.

Un avocat al fostului comandant militar al sîrbilor bosniaci Ratko Mladici a spus în fața unui tribunal ONU că acesta riscă să nu aibă parte de un proces corect din cauză că nu este apt din punct de vedere mental să ia parte la judecarea recursului împotriva condamnării sale pentru genocid.

Curtea Internațională pentru crimele din fosta Iugoslavie (dizolvată între timp) l-a condamnat în 2017 pe Mladici la închisoare pe viață pentru o serie de crime, inclusiv pentru rolul jucat în masacrul in iulie 1995 de la Srebrenica, unde au fost masacrați de sîrbii bosniaci circa 8000 de bărbați și băieți musulmani.

Avocatul Dragan Ivetici a declarat la audierea din 25 august că nu e capabil să primească instrucțiuni cu sens din partea lui Mladici, și că audierile de două zile care au început marți nu ar trebui să continue fără o evaluare a stării de sănătate mentală a lui Ratko Mladici. La o audiere de luna trecută, echipa legală a fostului general a avertizat că acesta suferă de o stare incipientă de demență.

XS
SM
MD
LG