Linkuri accesibilitate

La Chișinău s-a decis prelungirea stării de urgență până la 15 septembrie


Imagine generică.
Imagine generică.

Comisia națională extraordinară pentru sănătate a decis prelungirea stării de urgență până la 15 septembrie, se spune într-un comunicat al guvernului de la Chișinău, care precizează că se prelungește până la mijlocul lunii septembrie și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare.

Începînd de la 1 septembrie, cetățenii care vin în Republica Moldova din țări aflate în așa-numita zonă „verde” - cu risc scăzut de infectare - nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare. Tot de la 1 septembrie se vor redeschide școlile și grădinițele în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice. Acele instituții care nu respectă nu vor întruni condițiile necesare, nu vor primi autorizație de funcționare, se mai spune în comunicatul guvernului moldovean.

Comisia națională extraordinară pentru sănătate a subliniat din nou necesitatea respectării a trei reguli în lupta anti-COVID și anume igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice/sociale de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.

XS
SM
MD
LG