Linkuri accesibilitate

Derek J.Hogan: „Chiar dacă rămânem concentrați pe sănătatea celor dragi, nu trebuie să uităm și de sănătatea democrației R. Moldova”


Ambasadorul Derek J.Hogan.

Ambasadorul american la Chișinău, Derek J.Hogan, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei independenței Republici Moldova. În mesajul său, Hogan a spus între altele că Statele Unite au oferit sprijin extensiv pentru a ajuta Moldova să depășească prezenta criză de sănătate și din economie.

Acest sprijin, a continuat ambasadorul, a inclus asistență pentru îmbunătățirea activității de laborator și de colectare a datelor, și pentru îmbunătățirea capacități de răspuns rapid pentru populația vulnerabilă de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Chiar dacă rămânem concentrați pe sănătatea celor dragi, nu trebuie să uităm și de sănătatea democrației Republicii Moldova. Liderii Republicii Moldova trebuie să continue lucrul pentru dezvoltarea unor instituții guvernamentale independente, combaterea corupției și protejarea drepturilor și libertăților omului.

Vom urmări îndeaproape starea lucrurilor în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, ca să ne asigurăm că vor fi luate toate măsurile posibile ca alegerile să fie libere, corecte și transparente. Cetățenii Republicii Moldova merită lideri sinceri si responsabili. Ei merită libertatea de a-și face viețile mai bune atât pentru ei, cât și pentru generațiile viitoare.

Vă felicit pe toți, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, cu ocazia Zilei Independenței! La mulți ani!”, a mai spus în mesajul său ambasadorul american la Chișinău.

XS
SM
MD
LG