Linkuri accesibilitate

Salariile lucrătorilor medicali din Republica Moldova, majorate cu 30%


Salariile angajaților sistemului medical din Republica Moldova vor fi majorate cu 30%, începând cu 1 septembrie. Anunțul l-a făcut ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la ședința de astăzi a Punctului Focal. Salarii mai mari vor avea „personalul medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), șoferii autoambulanțelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și autosanitarelor din serviciul AVIASAN”, precizează un comunicat al ministerului Sănătății.

Decizia a fost aprobată de Guvern pe 31 iulie și vizează aproape 43 de mii de funcții ocupate în sistemul medical. Pentru majorarea cu 30% a salariilor de bază sunt prevăzute transferuri suplimentare de la bugetul de stat în valoare de peste 363 de mii de lei.

La ședința de astăzi a Punctului Focal, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a cerut „implicarea specialiștilor din cadrul MSMPS (Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale) și CNAM (Compania Naţională de Asigurări în Medicină) privind consultarea conducătorilor instituțiilor medicale în contextul majorării salariilor lucrătorilor medicali cu 30%, care va avea loc începând de astăzi”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG