Linkuri accesibilitate

În România, școlile din 43 de localități ar trebui să adopte scenariul „roșu”


În România, unde anul școlar începe pe 14 septembrie, școlile din 43 de localități ar trebui să adopte scenariul roșu (ore exclusiv online). Harta epidemiologică prezentată luni de INSP mai încadrează 410 localități în așa-numitul scenariu galben (școală online și prezență fizică, prin rotație) și 2.728 localități în verde (elevii vin fizic la școală).

Cele mai multe localități în zona roșie, în care se recomandă ore online, sunt în județele Arad, Cluj, Sibiu sau Neamț. În scenariul doi, de învățământ mixt, se încadrează Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea.

Toate celelalte municipii reședință de județ se încadrează în scenariul verde.

Situația din București este analizată pe sectoare.

Până în 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ. Nu este obligatoriu ca școala să aleagă să înceapă orele exact cum este încadrată localitatea în analiza INSP.

Mai multe: romania.europaliberă.og

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG