Linkuri accesibilitate

Maria Kalesnikava, una din liderele opoziției din Belarus, a fost reținută


Maria Kalesnikava la o demonstrație în Minsk, 30 august 2020.

Una din liderele opoziției din Belarus a fost reținută. Autoritățile de frontieră belaruse au informat că trei lideri ai protestelor anti-prezidențiale, între care și Maria Kolesnikova, au ajuns, în zorii zilei, la granița cu Ucraina.

Potrivit unui reprezentant al autorităților de frontieră, citat de reporterii Serviciului belarus al Europei Libere, radio Svaboda, Maria Kolesnikova ar fi fost reținută „și este interogată” pentru a se clarifica circumstanțele prezenței ei la graniță.

Ceilalți doi, purtătorul de cuvânt a Consiliului de Coordonare al opoziției, Anton Randonkau și secretarul executiv al Consiliului, Ivan Krauțu, ar fi trecut granița în Ucraina. Ambasada Ucrainei la Minsk a confirmat pentru Svaboda că cei doi se află pe teritoriul Ucrainei, nu și Kolesnikova.

Luni se relatase că Maria Kolesnikova fusese reținută în centrul Minsk-ului de persoane în civil și băgată într-o dubă după care nimeni nu a mai avut contact cu ea.

Protestele din Belarus au izbucnit pe 9 august, după ce Aleksandr Lukașenka s-a declarat învingător al alegerilor prezidențiale cu peste 80 la sută din voturi. Opoziție și sute de mii de belaruși contestă rezultatul oficial, cer repetarea alegerilor sub control internațional și eliberarea din închisoare a deținuților politici și a manifestanților reținuți la proteste.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG