Linkuri accesibilitate

Graba pentru obținerea unui vaccin anti-Covid, subiect în campania electorală americană


Imagine de arhivă. Președimntele american Donald Trump la o conferință de presă la Casa Albă despre pandemia Covid-19, 4 august 2020.
Imagine de arhivă. Președimntele american Donald Trump la o conferință de presă la Casa Albă despre pandemia Covid-19, 4 august 2020.

Graba pentru obținerea unui vaccin anti-coronavirus a devenit un subiect tensionat în campania electorală din Statele Unite, în timp ce numărul cazurilor de infectare în America a crescut cu încă mai mult de 25.000, iar numărul deceselor se apropie de 190.000.

Președintele Donald Trump i-a acuzat pe Democrați că „denigrează” un vaccin despre care el a spus că ar putea fi disponibil înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Trump i-a replicat candidatei Democraților la funcția de vicepreședinte, Kamala Harris, acuzînd-o că s-a angajat într-o „nesăbuită retorică anti-vaccin” în scopuri politice.

Trump a insistat că e posibil ca un vaccin să fie disponibil în octombrie, dar nu e limpede dacă oamenii de știință vor avea încredere că vaccinul va fi eficace și sigur pînă atunci.

Kamala Harris s-a declarat neîncrezătoare, spunînd într-un interviu pentru CNN că e posibil ca oamenii de știință să fie reduși la tăcere din cauză că Donald Trump vrea să fie reales.

Statele Unite se apropie de 190 de mii de decese legate de Covid-19, cu peste 6 milioane 300 de mii de cazuri confirmate de contaminare.

XS
SM
MD
LG