Linkuri accesibilitate

Guvernul român ar îngreuna accesul ONG-urilor din zona medico-socială la finanțările UE (raport ORS)


Guvernul României „îngreunează considerabil” accesul ONG-urilor din zona medico-socială la finanțările din fonduri UE, deși acest lucru este explicit permis de către legislația europeană, arată un raport al Observatorului Român de Sănătate, citat de site-ul Hotnews.ro. În ultimii patru ani, singurul ONG medico-social alături de care Ministerul Sănătății a accesat fonduri UE structurale (POCA) este Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Potrivit raportului, Asociația Dăruiește Viață construiește primul spital de oncologie pediatrică din țară și a finalizat un spital modular pentru pacienții COVID în București, iar unul din trei spitale publice din România a fost dotat, la debutul pandemiei, de organizaţii neguvernamentale.

Printre disfuncționalitățile în finanțările pentru sistemul de sănătate identificate de raport este și lipsa de transparență și de reguli clare în finanțările din partea autorităților publice locale.

Raportul estimează contribuţia organizaţiilor neguvernamentale din România la sistemul de sănătate în perioada martie-mai 2020 la 15 milioane de euro și 30 de mii de beneficiari direcți.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG