Linkuri accesibilitate

Parlamentul a adoptat modificarea bugetului, calificată de opoziție drept „pur electorală”


Parlamentul Republicii Moldova a adoptat în lectură finală, cu votul a 59 de deputați, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020. În urma dezbaterii în prima lectură, parlamentarii au înaintat peste 40 de amendamente care au obținut avizele Guvernului, însă în mare parte cele propuse de opoziție nu au fost acceptate. Opoziția a caracterizat rectificările operate drept „pur electorale”, informează agenția IPN.

Tot în ședința de astăzi, legislativul a adoptat modificări la Legea fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală și la Bugetul asigurărilor sociale.

Deputații din fracțiunea ACUM au catalogat modificările ca fiind electorale și că „toate alocările financiare destinate localităților din țară au fost direcționate exclusiv spre localitățile guvernate de primari din majoritatea parlamentară, ceea ce este absolut inechitabil și constituie un abuz”.

Critici la adresa acceptării numai a amendamentelor venite de la Partidul Socialiştilor de la Partidul Democrat au venit și de la Pro-Moldova, căreia i s-a respins propunerea de dublare neîntârziată a salariilor pentru medici și lucrători medicali, chiar și în pofida faptului că bani în buget au fost identificați în acest sens.

Previous Next

XS
SM
MD
LG