Linkuri accesibilitate

SUA au depășit pragul de 200.000 de decese de coronavirus


Statele Unite au depășit pragul de 200.000 de decese oficiale de coronavirus, la o zi după ce președintele Donald Trump a sugerat că perioada cea mai grea s-a încheiat pentru americani și că părți din Europa se confruntă cu un al doilea val de infecții.

Aproximativ 800 de americani mor, în medie, în fiecare zi, ceea ce înseamnă o scădere față de maximul de peste 2.800 într-o singură zi, la jumătatea lunii aprilie.

Potrivit unui bilanț realizat de Universitatea Johns Hopkins, numărul cazurilor de COVID-19 în Statele Unite, de până acum, este de aproape 6,9 milioane.

În discursul său adresat Adunării Generale a ONU din 22 septembrie, președintele american Donald Trump a numit bătălia țării sale împotriva noului coronavirus „cea mai agresivă mobilizare de după cel de-al doilea război mondial”.

Donald Trump a cerut, de asemenea, ca „Organizația Națiunilor Unite să tragă la răspundere Chinei pentru acțiunile ei de a nu fi controlat focarul inițial și pentru că nu a oprit răspândirea pandemiei.

Noul coronavirus a infectat peste 31 de milioane de oameni din întreaga lume și aproape 1 milion de oameni au decedat din cauza bolii. Statele Unite, India și Brazilia reprezintă aproximativ jumătate din toate infecțiile confirmate.

XS
SM
MD
LG