Linkuri accesibilitate

Chișinăul a extins mecanismul de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană până în anul 2022


Centrul de înmatriculare de la Tiraspol
Centrul de înmatriculare de la Tiraspol

Mecanismul de înmatriculare a autovehiculelor din regiunea transnistreană cu plăcuțe de tip neutru a fost prelungit până la 1 septembrie 2022. Modificările legislative respective au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, transmite Agora.md. Potrivit legii, persoanele domiciliate regiunea transnistreană vor putea în continuare să înmatriculeze mijloace de transport cu plăcuțe neutre la cele două centre, de la Tiraspol și Râbnița, ale Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova.

La sfârșitul lui august, autoritățile de la Chișinău au suspendat activitatea celor două centre, până la aprobarea de către Parlament a deciziei de extindere a mecanismului de înmatriculare, ceea ce a provocat nemulțumirea administrației de la Tiraspol.

Amintim, pe 1 septembrie, s-au împlinit doi ani de la lansarea mecanismului ce permite accesul mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender în traficul rutier internațional. Potrivit Biroului politici de reintegrare de la Chișinău, în această perioadă, circa 4 mii de mașini au primit plăcuțe neutre la ghișeele din Râbnița și Tiraspol. Pe durata a doi ani, peste hotarele Republicii Moldova s-au deplasat 1.143 de unităţi de transport cu numere de model neutru, ceea ce constituie 4.718 traversări atât pe sensul de intrare spre România, cât şi pe sensul de intrare spre Ucraina. Din 2019 și până în luna august 2020, la Agenţia Servicii Publice au fost schimbate aproape 8.400 de permise de conducere transnistrene în cele de model naţional ale Republicii Moldova.

XS
SM
MD
LG