Linkuri accesibilitate

OMS avertizează că, până un vaccin va fi disponibil, numărul infectărilor cu COVID-19 se poate dubla


În timp ce numărul deceselor confirmate din caua noului coronavirus la scară globală se apropie de un milion, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că, până un vaccin va fi disponibil, acest număr se poate dubla, dacă guvernele nu iau măsuri mai hotărâte pentru a tempera pandemia.

„Este greu de imaginat, dar nu imposibil”, a spus, vineri, directorul programului OMS pentru urgențe, Mike Ryan, explicând că, de la startul pandemiei se împlinesc nouă luni, iar, până când un vaccin va putea fi administrat la scară largă, mai pot trece încă nouă. În Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19, principalul expert guvernamental pentru bolile infecțioase, Anthony Fauci, a reamintit că pandemia are un final, spunând că „mai trebuie să răbdăm un pic” până când apare vaccinul.

Potrivit datelor universității americane Johns Hopkins, până pe 25 septembrie, au murit cel puțin 985 de mii de oameni infectați cu noul coronavirus, de la depistarea lui în China, la sfârșitul anului trecut.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG