Linkuri accesibilitate

UE cere aplicarea deplină a recomandărilor privind transparența finanțării campaniilor electorale


Uniunea Europeană sprijină pe deplin consolidarea instituțiilor democratice din Republica Moldova, precum și dreptul poporului Republicii Moldova de a-și exprima voința în alegeri libere și corecte”, se arată într-o declarație dată de purtătorul de cuvânt al șefului politicii externe a Uniunii Europene, Joseph Borrell.

Uniunea Europeană solicită autorităților Republicii Moldova să pună în aplicare pe deplin și fără întârziere recomandările Comisiei de la Veneția ale Consiliului Europei și ale OSCE / ODIHR pentru a garanta transparența finanțării partidelor și a campaniilor. De asemenea, UE se așteaptă ca autoritățile Republicii Moldova să faciliteze munca nestingherită a observatorilor electorali internaționali și interni. Este deosebit de important să se asigure siguranța alegătorilor și a observatorilor în ceea ce privește pandemia de coronavirus”, se arată în declarația data astăzi publicităţii de purtătorul de cuvânt al șefului politicii externe a UE, Joseph Borell.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie începe mâine în Republica Moldova. Până acum au fost înregistraţi șase candidaţi – Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon și Violeta Ivanov.

XS
SM
MD
LG