Linkuri accesibilitate

OMS: Europa a raportat săptămâna trecută peste 700.000 de noi cazuri de Covid-19


Sigla Organizației Mondiale a Sănătății.
Sigla Organizației Mondiale a Sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că țările europene au raportat săptămâna trecută mai mult de 700.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus - cea mai înaltă cifră înregistrată de la începutul pandemiei.

În raportul său săptămânal dat publicității marți, OMS afirmă că cazurile săptămânale de infectări noi și decesele în Europa au crescut cu 34%, respectiv cu 16 procente. Mai mult de jumătate din cazurile noi în regiune au fost înregistrate în Marea Britanie, Franța, Rusia și Spania.

OMS notează că numărul de cazuri noi din Spania arată un „declin notabil” în comparație cu săptămânile trecute, dar că în Polonia numărul cazurilor noi și cel al deceselor au sporit cu 93 de procente, respectiv cu 104%, ceea ce a obligat guvernul să înăsprească restricțiile, pentru a evita încă o izolare totală.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanon Ghebreysus, a spus că OMS înțelege frustrarea resimțită de oameni din cauza continuării pandemiei, dar a avertizat că nu există „scurtături sau soluții miraculoase”. Organizația Mondială a Sănătății spune că izolarea totală este doar ultima soluție, când țările nu au alte opțiuni, și a cerut autorităților să folosească metode mai bine țintite pentru a opri răspîndirea virusului.

XS
SM
MD
LG