Linkuri accesibilitate

Autoritățile de la Praga au impus o carantinare parțială între 14 octombrie - 3 noiembrie


Praga în izolare totală, 25 martie 2020.
Praga în izolare totală, 25 martie 2020.

Autoritățile de la Praga au impus o carantinare parțială între 14 octombrie - 3 noiembrie pentru a opri răspîndirea infectărilor cu coronavirus, care ajunseseră marți la 8.325 în ultimele 24 de ore.

Școlile, barurile și restaurantele au fost închise, restaurantele putînd funcționa în sistem de livrare la domiciliu. Au fost închise temporar și căminele studențești și a fost interzis consumul de alcool în public.

În 13 octombrie Rusia a raportat aproape 14.000 de noi cazuri în 24 de ore și 244 de noi decese cauzate de Covid-19.

În Spania, sute de medici primari au intrat în grevă, cerînd condiții de muncă mai bune, în timp ce numărul infectărilor a ajuns aproape de 900.000, iar cel al deceselor a depășit 33.000. Madridul și mai multe suburbii sînt în izolare totală de săptămâna trecută.

Începînd de miercuri, în România se impun noi restricții progresive, în funcție de rata de infectare cu noul coronavirus.

Situația de urgență în sănătate publică a fost extinsă de marți în aproape toate raioanele din R. Moldova din cauza înmulțirii noilor cazuri de Covid-19. Excepție fac raioanele Hâncești, Leova și Soroca, unde s-au înregistrat sub 100 de cazuri la suta de mii de locuitori.

XS
SM
MD
LG