Linkuri accesibilitate

OMS: sporirea numărului de infectări Covid-19 în Europa va fi urmată de creșterea numărului deceselor


Imagine generică.
Imagine generică.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că sporirea numărului de infectări Covid-19 în Europa va fi urmată de creșterea numărului deceselor, în timp ce guvernele de pe continent impun noi închideri și restricții severe.

Mai mult de 38 de milioane de oameni erau infectați cu coronavirus, și aproape un milion o sută de mii au decedat din cauza acestui virus pînă în 14 octombrie. Numărul de cazuri noi în Europa ajunge cam la 100.000 zilnic, creșteri record fiind înregistrate în Italia, Cehia, Elveția și Rusia.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a anunțat interdicția de ieșire din casă pe timp de noapte pentru cel puțin patru săptămâni la Paris și în alte opt orașe. Începînd cu 17 octombrie, locuitorii acestor orașe nu vor avea dreptul să iasă din casele lor între 9 seara și 6 dimineața.

Autoritățile din regiunea spaniolă Catalonia au ordonat închiderea barurilor și a restaurantelor pentru următoarele 15 zile. Numărul infecțiilor din Spania e printre cele mai înalte din Uniunea Europeană, aproape de 900.000 de cazuri confirmate și peste 33.000 de decese.

Olanda a impus măsuri similare, reducînd vânzarea de alcool și noi reguli de purtare a măștilor în public.

În Rusia au fost raportate mai mult de 14.000 de infectări, cea mai înaltă cifră de la începerea pandemiei și ultima din cele 11 zile consecutive cu peste 10.000 de infectări zilnice.

XS
SM
MD
LG