Linkuri accesibilitate

Chirtoacă: ministrul rus de externe e vinovat de amestec în afacerile interne ale R. Moldova


Dorin Chirtoacă la conferința de joi 15 octombrie

Ministrul rus de externe e vinovat de amestec în afacerile interne ale R. Moldova, a afirmat joi fostul primar al Chișinăului și candidat la alegerile prezidențiale de la 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă. Chirtoacă a cerut la o conferință de presă convocarea amabsadorului rus la ministerul moldovean de externe de la Chișinău pentru a i se înmâna o notă de protest față de afirmațiile făcute miercuri de șeful diplomației ruse Serghei Lavrov.

Într-un interviu cu mai multe posturi de radio rusești, Lavrov a spus că, cităm după agenția Infotag: „Statele Unite încearcă să subjuge pe toată lumea și să creeze un «abces» în Moldova și fostul spațiu sovietic”, am încheiat citatul.

Înaintea alegerilor prezidențiale, a mai spus Serghei Lavrov, americanii încearcă să prevină refacerea coaliției dintre Maia Sandu, Igor Dodon și Partidului Socialiștilor, pentru a asigura victoria în alegeri a forțelor pro-occidentale.

Șeful diplomației ruse s-a referit și la formatul 5+2 de soluționare a conflictului transnistrean, dînd de înțeles că acesta nu ar funcționa din cauza Statelor Unite.

Dorin Chirtoacă spune că aceste declarații sînt jignitoare și constituie un amestec în treburile interne ale țării, fiind făcute în plină campanie electorală. El se declară nedumerit că nici conducerea statului, nici candidații la alegerile prezidențiale nu reacționează la afirmațiile lui Lavrov.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG