Linkuri accesibilitate

Daniel Ioniță: Pentru Chișinău par mai importante utilajele rusești decât ajutoarele medicale românești


Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, consideră că autoritățile de la Chișinău par să acorde mai multă importanță unor utilaje de deszăpezire decât ajutoarelor sub formă de echipamente de protecție și medicamente anti-covid acordate de către România și UE. Mesajul diplomatului vine după ce, în luna mai, convoiul de camioane cu ajutoare acordate de România nu a fost lăsat să intre în centrul Chișinăului, fiind oprit sub podul de la marginea orașului, în timp ce cele 5 autospeciale la mâna a doua donate de Moscova au defilat ieri pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – principala arteră a Chișinăului.

Cele 5 autospeciale donate de administrația Moscovei au fost prezentate ieri publicului la o ceremonie la care a participat ambasadorului Rusiei în R. Moldova.

Mașinile au fost parcate în fața primăriei și apoi pe strada Vlaicu Pîrcălab.

Primarul general Ion Ceban a anunțat că valoarea unei autospeciale uzate primite este de aproximativ 1,5 milioane de lei. Împreună, cele 5 Kamazuri ar valora 7,5 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 385 de mii de euro.

Ajutorul acordat de România în timpul stării de urgență avea o valoare de 3,5 milioane de euro. Totodată, o echipă de 42 de medici români a venit în luna mai în R. Moldova pentru a-i ajuta pe medicii moldoveni în lupta cu Covid-19, scrie Ziarul de Gardă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG