Linkuri accesibilitate

Mai multe guverne europene au decis să revină, total sau parțial, la măsura carantinei naționale


Președintele francez Emmanue Macron anunțînd la televizor miercuri 28 octombrie noile măsuri de securitate sanitară din Franța.
Președintele francez Emmanue Macron anunțînd la televizor miercuri 28 octombrie noile măsuri de securitate sanitară din Franța.

Ca urmare a creșterii masive a numărului de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus dar și a deceselor legate de Covid-19, mai multe guverne europene au decis să revină, total sau parțial, la măsura carantinei naționale, așa-numitul „lockdown”.

În Franța se impune carantina națională cu începere de vineri. Cancelarul german Angela Merkel le-a spus joi legislatorilor germani că Germania este pusă în fața unei „situații dramatice”, din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu boala Covid-19 în întreaga țară, și că de luni luni 2 noiembrie, în Germania se va închide aproape tot.

Numărul de noi infectări zilnice este însă în scădere în Cehia, unde autoritățile au impus o carantină totală - peste 10.000 joi, față de peste 15.000 miercuri. În Republica Moldova s-au înregistrat joi 912 cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar în România peste 6.000

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG