Linkuri accesibilitate

Alegeri, ora 9. Prezența la vot: 3,77%


La două ore de la deschiderea urnelor, prezența la vot, informează Comisia Electorală Centrală este de 3,77%, adică 105 639 de alegători.

Alegerile din acest an se desfășoară pe fundalul pandemiei de coronavirus, ceea ce a impus luarea unor măsuri speciale de securitate sanitară, ce ar putea încetini și ritmul votării. Pandemia ar putea influența desigur și participarea la vot.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din sunt aşteptaţi să participe, duminică, la alegerile prezidențiale. Centrele de votare sunt deschise între orele 07:00 și 21:00

În cursă sunt înscriși opt candidați, dar potrivit ultimelor sondaje de opinie, președintele Igor Dodon (independent susținut de Partidul Socialiștilor) și Maia Sandu (PAS) conduc în preferințele electoratului.

Găsiți aici lista tuturor candidaților.

Și tot sondajele de opinie indică faptul că alegerile de duminică vor fi urmate de un al doilea tur, între candidații situați pe primele două locuri.

Sunt deschise 2.143 de secţii de votare de pe teritoriul R. Moldova, dintre care 42 și alegătorii de pe malul stâng a Nistrului.

XS
SM
MD
LG