Linkuri accesibilitate

Maia Sandu a câștigat primul tur al prezidențialelor


Lidera PAS Maia Sandu a cîștigat primul tur al alegerilor prezidențiale şi se va cofrunta în al doila tur, pe 15 noiembrie cu preşedintele în exerciţiu Igor Dodon, care a candidat ca independent , susținut de Partidul Socialiștilor.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, după numărarea tuturor proceselor verbale, fostul premier Maia Sandu, a obținut 36.16%, din voturi față de președintele Igor Dodon cu 32.61% din sufragii.

Pe locul trei s-a situat primarul de Bălți, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, cu 16.90%, urmat de Violeta Ivanov, din partea partidului Șor cu 6,49% .

Participarea la vot duminică a fost de numai 42,7 la sută, într-un scrutin care s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Rezultatul este o surpriză pentru că toate sondajele de opinie dar și cele două sondaje efectuate duminică, în timpul și după ieșirea de la urne, îl plasau pe președintele Dodon în frunte cu un avans de minim 10%.

Avansul liderei PAS, Maia Sandu a fost cimentat, arată datele statistice, prin votul diasporei, care a ieșit masiv la vot, depășind toate recordurile de participare, cu peste 149 de mii de voturi exprimate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG