Linkuri accesibilitate

Președinta aleasă Maia Sandu a avut întrevederi cu ambasadorii SUA, UE și Rusiei


Maia Sandu
Maia Sandu

Președinta aleasă Maia Sandu i-a spus ambasadorului rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, că își dorește o relație cu Rusia „bazată pe respect reciproc și pragmatism, care să fie în beneficiul cetățenilor” celor două țări.

Ambasadorul rus a vizitat-o pe Sandu la sediul partidului acesteia, PAS, unde președinta aleasă s-a mai întâlnit separat cu ambasadorii Uniunii Europene, Statelor Unite și României.

Învingătoarea alegerilor prezidențiale de duminică a mulțumit pentru felicitările primite de la președintele rus Vladimir Putin și a convenit cu ambasadorul Vasnețov să înceapă imediat colaborarea pentru a prelungi scutirea de taxa vamală a importului unei serii de produse moldovenești pe piața rusă, care expiră la sfârșitul acestui an”, se spune într-un comunicat de presă al PAS.

Ceva mai devreme, Sandu le-a spus ambasadorilor european Peter Michalko și celui american Dereck Hogan că va avea o politică externă „deschisă, pozitivă” și „în interesul cetățenilor, mulțumind Uniunii Europene și Statelor Unite pentru ajutorul acordat Republicii Moldova și pentru că au „fost alături de cetățenii noștri și la bine, și la greu”.

XS
SM
MD
LG