Linkuri accesibilitate

Liderul comuniștilor din Rusia cere administrației separatiste de la Tiraspol să-l elibereze pe Oleg Horjan


Președintele Partidului Comuniștilor din Rusia, Ghenadi Ziuganov, a cerut administrației separatiste de la Tiraspol să-l elibereze pe Oleg Horjan, liderul comuniștilor din regiunea transnistreană, condamnat la peste șase ani de închisoare pentru organizarea unui miting pașnic.

„Trebuie să facem totul pentru a-l scoate din detenție pe Oleg Horjan. El nu are nicio vină. Am bătut la toate ușile – de la președinte Rusiei la Consiliul de securitate. Toți spun că este un abuz. Trebuie să ne unim și să facem tot ce putem pentru a-l elibera din detenția torționarilor care astăzi încalcă flagrant acolo (în regiunea transnistreană - n.r.) legea și ordinea elementară. Datoria noastră sfântă este de a obține eliberarea lui Oleg Horjan. Să fim solidari! Aceasta trebuie să fie o temă prezentă în toate luările noastre de poziție”, a spus Ghenadi Ziuganov, vorbind, vineri, la o reuniune on-line a partidului.

Activiștii Partidului Comunist din regiunea transnistreană au declarat în repetate rânduri că Oleg Horjan este deținut politic al regimului de la Tiraspol, care a eliminat astfel un oponent vocal. Și Chișinăul oficial a cerut în mai multe demersuri, adresate inclusiv organizațiilor internaționale, eliberarea lui Oleg Horjan.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG