Linkuri accesibilitate

Autoritățile din întreaga lume avertizează împotriva adunărilor de Crăciun și de Anul Nou din cauza pandemiei


Imagine generică.
Imagine generică.

Autoritățile din întreaga lume avertizează împotriva adunărilor de Crăciun și de Anul Nou, în timp ce pandemia de COVID-19 se răspîndește rapid pe tot globul, iar campaniile de vaccinare oferă o rază de speranță pentru milioanele de oameni aflați sub restricții.

Alertei legată de o variantă foarte contagioasă a virusului apărută în Marea Britanie, și care a dus la o întrerupere temporară a călătoriilor din și spre această țară, i se adaugă acum temerile privind o tulpină mutantă separată care a apărut în Africa de sud, și despre care se crede că ar fi mai transmisibilă decât virusul original.

La fel ca în cazul noii tulpini din Marea Britanie, nu e nici o dovadă că varianta mutantă din Africa de sud ar fi mai mortală sau rezistență la vaccin. Deși concentrat în Marea Britanie, virusul mutant a fost detectat și în mai multe țări țări, și e foarte probabil să rămână nedetectat în alte părți.

Dr. Anthony Fauci, epidemiologul-șef din Statele Unite, a declarat agenției Bloomberg că, deși nu e încă nici o dovadă, e foarte posibil ca varianta mutantă din Marea Britanie să circule deja în America.

Între timp, vaccinul Pfizer/BioNTech e administrat din 24 decembrie în Mexic și Costa Rica, și urmează să fie administrat în Uniunea Europeană începând din 27 decembrie.

Imunizările au început deja în Marea Britanie, Statele Unite și Canada, și începând din 24 decembrie în Serbia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG