Linkuri accesibilitate

Se conturează mai clar perspectiva alegerilor anticipate


Natalia-Gavriliță, fosta ministră de finanțe, premierul desemnat, Chișinău 2019.

Se conturează mai clar perspectiva unor alegeri anticipate, după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon a declarant vineri că fracțiunea sa nu va vota guvernul premierului desemnat Natalia Gavriliță iar vineri seară, Gavriliță a precizat că în cazul unui prim eșec în Parlament, va reveni cu același guvern și pentru a doua tentative de a obține investitura.

Natalia Gavriliță se duce săptămâna aceasta în Parlament, unde-și va prezenta cabinetul și programul de guvernare. PAS, fostul partid al președintei Maia Sandu și Platforma DA au declarant deja că nu vor vota guvernul pentru a facilita organizarea de alegeri anticipate, așa cum își dorește și președinta Maia Sandu.

Decisiv este însă votul socialiștilor, pentru că au cea mai mare fracțiune parlamentată și majoritatea în Parlament, împreună cu gruparea Pentru Moldova, creată în jurul Partidului Șor. Vineri, într-o postare pe Facebook, Dodon declara: „Nu vom vota Guvernul Gavriliță și este o decizie definitivă! Noi putem să votăm un Guvern doar dacă suntem reprezentați în acest Guvern, altfel nu este sens. Cel mai probabil vom avea alegeri anticipate în luna iunie”.

Pentru declanșarea de alegeri anticipate este nevoie ca Parlamentul să respingă succesiv două guverne. Vineri seară, într-un interviu televizat, Natalia Gavriliță a declarant că în cazul că este respinsă la primul vot în Parlament, va reveni cu același guvern pentru că sunt oameni „profesioniști și integri”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG