Linkuri accesibilitate

Natalia Gavriliţă: lista noului guvern și programul său ar putea fi modificate


Natalia Gavriliță
Natalia Gavriliță

Premierul desemnat Natalia Gavriliţă a declarat că programul și lista miniștrilor propuși în viitorul său guvern ar putea fi modificate, dacă decretul privind nominalizarea candidaturii sale va obține aprobarea Curții Constituționale. Într-o emisiune la TVR Moldova, Natalia Gavriliţă a spus că despre aceste schimbări se discută în cadrul unor consultări cu „parteneri politici, experţi, oameni din societate”.

Potrivit IPN, Natalia Gavriliță a mai spus că miza celei de a doua tentative de învestire a Guvernului este mult mai mare decât prima, iar în cazul în care fracțiunile din Legislativ vor dori să amâne alegerile anticipate, oferindu-i vot de încredere în Parlament, își va da demisia.

„În cazul în care vom fi votați, suntem pregătiți cu un program anticriză și cu un set de măsuri anticorupție. Vom veni cu ele, vom demonstra lipsa suportului în Parlament, pentru că nu văd cum socialiștii cu Șor ar vota pentru crearea Tribunalului anticorupție și ulterior ne-am da demisia”, a mai spus premierul desemnat.

De asemenea, Natalia Gavriliță a declarat că, dacă va obține vot de încredere în Parlament, angajații structurilor guvernamentale certați cu legea, aserviți fostelor guvernări vor fi demiși, iar sistemul va fi curățat de elemente corupte.

„Suntem pregătiți să schimbăm toți demnitarii publici, reprezentanții Guvernului în teritoriu, avem suficiente resurse umane care să poată începe lucrul imediat, avem experiență de guvernare la nivel local și național”, a spus Natalia Gavriliță, citată de IPN.

Totodată, premierul desemnat a reafirmat că formațiunea sa, PAS, nu susține ideea deputaților Platformei DA, potrivit cărora ar fi necesară instituirea unui guvern pro-european, minoritar, condus de Andrei Năstase.

„Un guvern minoritar nici nu ar putea rezolva problemele cetățenilor, nici nu ar apropia data alegerilor parlamentare anticipate și doar ar prelungi agonia în care ne aflăm, de aceea noi nu susținem această opțiune”, a spus Natalia Gavriliță.

Natalia Gavriliță a fost desemnată din nou la funcția de prim-ministru, după ce prima tentativă de învestire a sa în funcție a eșuat. Deputații PSRM au contestat la Curtea Constituțională decretul prezidențial privind nominalizarea, iar magistrații Curții ar urma să decidă asupra constituționalității acestuia la data de 23 februarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG