Linkuri accesibilitate

Crește numărul de infectări pe malul stâng al Nistrului


Tiraspol, cinematograf redeschis de la începutul lunii februarie, 7 februarie 2021.

În regiunea transnistreană, numărul de infectări cu noul coronavirus a început să crească semnificativ săptămâna aceasta, ajungând și la 200 de cazuri pe zi, o cifră de 3-4 ori mai mare decât cu o săptămână mai devreme. De la începutul pandemiei în regiunea transnistreană au fost raportate 31.276 de cazuri de Covid-19, la o populație estimată la puțin peste 300 de mii de locuitori. S-au înregistrat 683 de decese legate de Covid-19.

Cu toate acestea, administrația de la Tiraspol a permis organizarea festivalului Mărțișor, a concertelor și întâlnirilor atât în spații deschise, cât și în încăperi, cu condiția să fie respectate „normele sanitare”. Asta, în timp ce pe malul drept de luni, 1 martie, învățământul trece în regim online, iar teatrele și sălile de concert se închid.

În același timp, structurile de forță de la Tiraspol au primit indicații să înceapă pregătirea pentru parada militară din 9 mai, când în Rusia este sărbătorită Ziua Victoriei în cel de al doilea război mondial, tradiție la care se aliniază și regiunea transnistreană. Militarii și tehnica din dotare vor începe pregătirile pentru această paradă.

Încă nu s-a decis dacă parada va avea loc cu sau fără public, și nici dacă va fi organizat și un marș popular, numit „Divizia nemuritoare”, dar și tradiționala la Tiraspol petrecere de după paradă când toți doritorii pot gusta terci ostășesc și vizita expoziții militare organizate în aer liber.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG