Linkuri accesibilitate

Mariana Durleșteanu, candidata PSRM la funcția de prim-ministru, a anunțat că își retrage candidatura


Mariana Durleșteanu, fost ministru de finanțe, imagine de arhivă.
Mariana Durleșteanu, fost ministru de finanțe, imagine de arhivă.

Mariana Durleșteanu, candidata PSRM la funcția de prim-ministru, a anunțat marți că își retrage candidatura. Într-un mesaj postat marți pe Facebook, Durleșteanu afirmă că nu este „păpușa nimănui, așa cum unii din clasa politică încearcă să manipuleze”, adăugând „nu-mi pot permite ca numele și reputația mea să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”.

Candidatura Marianei Durleșteanu a fost înaintată în 11 februarie de PSRM, în timp ce primul-ministru desemnat Natalia Gavriliță își prezenta în Parlament programul de guvernare. După ce Gavriliță nu a primit nici un vot, președinta Maia Sandu a propus-o din nou ca șefă a guvernului.

În 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat decretul prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavriliță neconstituțional, obligând-o pe președinta Maia Sandu la noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier. Aceste consultări au avut loc în cursul zilei de marți 16 martie.

După consultările cu Maia Sandu, PSRM a anunțat că o susține în continuare pe Mariana Durleșteanu, chiar dacă dumneaei a anunțat că se retrage.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG