Linkuri accesibilitate

Igor Dodon are o poziție principială, chiar mai multe


Făcând „uz de toate căile” pentru a nu admite anticipatele.
Făcând „uz de toate căile” pentru a nu admite anticipatele.

„Vreau să cunoașteți poziția mea … este principial”, scria Igor Dodon pe Facebook, astă vară, promițând să facă „tot posibilul” ca să aibă loc alegeri parlamentare anticipate odată cu cele prezidențiale din noiembrie 2020. Pandemia era în toi, iar COVID-ul umbla prin R. Moldova ca vodă prin lobodă.

Dacă nu reușea acest plan, al parlamentarelor anticipate o data cu prezidențialele, atunci primul decret al președintelui nou ales trebuia să fie: „Dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate”. „Eu voi face tot posibilul anume pentru acest scenariu”, promitea Igor Dodon.

A pierdut alegerile prezidențiale, dar tot a mai insistat o vreme că vrea anticipate cât mai repede și a lăudat demisia guvernului Chicu ca pe un pas către anticipate. „Demisia în corpore a Guvernului este cea mai directă cale spre alegeri anticipate, în 2021”, scria Dodon pe Facebook pe 23 decembrie 2020, ziua în care i se încheia mandatul de președinte. Pandemia era în toi, iar COVID-ul umbla prin R. Moldova ca vodă prin lobodă.

Calculele se mai schimbă căci de aceea sunt calcule. Iar astăzi, când anticipatele par mai aproape ca oricând în urma eforturilor depuse de președinta Maia Sandu, poziția „principială” a lui Igor Dodon este tot așa de hotărâtă, numai că inversată. Pe 29 martie, în urma unei ședințe de partid, el a promis că împreună cu socialiști va „face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie”.

V-ar mai putea interesa:

Fără imunitate pe timp de pandemie

Usatîi vaccinat cu Sputnik! Dodon mai așteaptă...

Presa liberă să-l verifice: Igor Dodon spune că a lăsat peștele în iaz, când s-a mutat de la reședința prezidențială de la Condrița

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG