„Vreau să cunoașteți poziția mea … este principial”, scria Igor Dodon pe Facebook, astă vară, promițând să facă „tot posibilul” ca să aibă loc alegeri parlamentare anticipate odată cu cele prezidențiale din noiembrie 2020. Pandemia era în toi, iar COVID-ul umbla prin R. Moldova ca vodă prin lobodă.
Dacă nu reușea acest plan, al parlamentarelor anticipate o data cu prezidențialele, atunci primul decret al președintelui nou ales trebuia să fie: „Dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate”. „Eu voi face tot posibilul anume pentru acest scenariu”, promitea Igor Dodon.
A pierdut alegerile prezidențiale, dar tot a mai insistat o vreme că vrea anticipate cât mai repede și a lăudat demisia guvernului Chicu ca pe un pas către anticipate. „Demisia în corpore a Guvernului este cea mai directă cale spre alegeri anticipate, în 2021”, scria Dodon pe Facebook pe 23 decembrie 2020, ziua în care i se încheia mandatul de președinte. Pandemia era în toi, iar COVID-ul umbla prin R. Moldova ca vodă prin lobodă.
Calculele se mai schimbă căci de aceea sunt calcule. Iar astăzi, când anticipatele par mai aproape ca oricând în urma eforturilor depuse de președinta Maia Sandu, poziția „principială” a lui Igor Dodon este tot așa de hotărâtă, numai că inversată. Pe 29 martie, în urma unei ședințe de partid, el a promis că împreună cu socialiști va „face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie”.
V-ar mai putea interesa:
Fără imunitate pe timp de pandemie