Linkuri accesibilitate

Presa liberă să-l verifice: Igor Dodon spune că a lăsat peștele în iaz, când s-a mutat de la reședința prezidențială de la Condrița


Replicile actualei și ex-ului au fost alese la Concursul de Replici Politigraf organizat săptămânal pe Facebook. Învingător – Dennis Zab
Replicile actualei și ex-ului au fost alese la Concursul de Replici Politigraf organizat săptămânal pe Facebook. Învingător – Dennis Zab

„Eu când am intrat în funcție și am venit la Condrița, aici nu era nimic”, le-a spus Igor Dodon jurnaliștilor când i-a invitat, după o perioadă de mandat, la vila prezidențială să le arate orătăniile și beciul plin cu borcane. Dar la ieșirea sa „din funcție”, la Condrița, tot mai nimic nu rămăsese.

O echipă de jurnaliști adusă pe 10 martie la vila prezidențială de administrația noii președinte, Maia Sandu, a găsit în beci doar câteva borcane cu murături trecute, câteva orătănii, încăperi cu tapete descleiate și dormitoare despuiate de mobilă.

Andrei Spînu șeful administrației prezidențiale a spus că Maia Sandu a fost la reședința de la Condrița de câteva ori de când a devenit președintă, pe 24 decembrie. O dată a fost în inspecție, iar cel puțin o dată la primblare prin pădure, dar nu „s-a cazat” în vilă, a spus Spînu.

Cum șefa statului nu are de gând să se mute cu traiul la reședința din mijlocul celor 507 de hectare de pădure îngrădite, administrația sa se gândește dacă poate „organiza” acolo, în cuvintele lui Spînu, „un spațiu pentru victimele violenței domestice, pentru evenimente culturale și altele”.

Când familia Dodon s-a mutat de la Condrița la începutul lunii decembrie, fostul președinte nu a ascuns că au luat cu ei „tot ce a fost al nostru”. „În rest, totul a rămas în regulă și pește mult în iaz”, a spus Dodon în vlogul său pe youtube. Această declarație, ce e drept, nu a mai fost verificată de echipa de jurnaliști aduși pe 10 martie în vizită la Condrița. Era cam frig.

V-ar mai putea interesa:

Campionatul național de premieri continuă (satiră)

Ultimatumul trece, disputa dintre Maia Sandu și socialiști rămâne

Socialiștii lui Igor Dodon dezbat cât de hotărâte le pot fi „acțiunile politice mai hotărâte” împotriva președintei Maia Sandu

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG