Linkuri accesibilitate

Presa liberă să-l verifice: Igor Dodon spune că a lăsat peștele în iaz, când s-a mutat de la reședința prezidențială de la Condrița


Replicile actualei și ex-ului au fost alese la Concursul de Replici Politigraf organizat săptămânal pe Facebook. Învingător – Dennis Zab

„Eu când am intrat în funcție și am venit la Condrița, aici nu era nimic”, le-a spus Igor Dodon jurnaliștilor când i-a invitat, după o perioadă de mandat, la vila prezidențială să le arate orătăniile și beciul plin cu borcane. Dar la ieșirea sa „din funcție”, la Condrița, tot mai nimic nu rămăsese.

O echipă de jurnaliști adusă pe 10 martie la vila prezidențială de administrația noii președinte, Maia Sandu, a găsit în beci doar câteva borcane cu murături trecute, câteva orătănii, încăperi cu tapete descleiate și dormitoare despuiate de mobilă.

Andrei Spînu șeful administrației prezidențiale a spus că Maia Sandu a fost la reședința de la Condrița de câteva ori de când a devenit președintă, pe 24 decembrie. O dată a fost în inspecție, iar cel puțin o dată la primblare prin pădure, dar nu „s-a cazat” în vilă, a spus Spînu.

Cum șefa statului nu are de gând să se mute cu traiul la reședința din mijlocul celor 507 de hectare de pădure îngrădite, administrația sa se gândește dacă poate „organiza” acolo, în cuvintele lui Spînu, „un spațiu pentru victimele violenței domestice, pentru evenimente culturale și altele”.

Când familia Dodon s-a mutat de la Condrița la începutul lunii decembrie, fostul președinte nu a ascuns că au luat cu ei „tot ce a fost al nostru”. „În rest, totul a rămas în regulă și pește mult în iaz”, a spus Dodon în vlogul său pe youtube. Această declarație, ce e drept, nu a mai fost verificată de echipa de jurnaliști aduși pe 10 martie în vizită la Condrița. Era cam frig.

V-ar mai putea interesa:

Campionatul național de premieri continuă (satiră)

Ultimatumul trece, disputa dintre Maia Sandu și socialiști rămâne

Socialiștii lui Igor Dodon dezbat cât de hotărâte le pot fi „acțiunile politice mai hotărâte” împotriva președintei Maia Sandu

Previous Next

XS
SM
MD
LG