Linkuri accesibilitate

Ultimatumul trece, disputa dintre Maia Sandu și socialiști rămâne


Replicile celor mai puternice femei din stat au fost alese la Concursul de Replici Politigraf organizat săptămânal pe Facebook. Învingătoare - Tatiana Vasilache

La 9 martie, când unii încă nu se treziseră din emoțiile sărbătorii Zilei internaționale a femeii, a trecut termenul-limită dat de PSRM președintei Maia Sandu pentru a desemna un premier.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, spusese că șefa statului are răgaz până la 9 martie să o numească premier pe candidata agreată de PSRM și de aliații lui din parlament, Mariana Durleșteanu. Dacă nu, a sugerat Dodon, socialiștii ar putea iniția măsuri care să facă funcția Maiei Sandu decorativă, cum a fost până în 2016.

Președinta a respins din start avertismentul, numindu-l „ultimatum”, și a repetat ideile ei constante din această criză, legate de lipsa de legitimitate a parlamentului și nevoia alegerilor anticipate.

Întărind impresia că nici una din forțele politice angajate în criza curentă nu le poate face celorlalte mai nimic, la 11 martie, când și-au convocat Comitetul Executiv, socialiștii nu au putut anunța vreo mare mutare în șahul politic cu președinta, ci doar noi „demersuri juridice” pe care nu le-au precizat.

Astfel, în prima jumătate a lunii, în vreme ce cazurile de COVID-19 se înmulțeau alarmant, iar vaccinurile se puteau numără pe degetele a câteva mii de mâini, politicienii moldoveni au demonstrat că la crize se pricep.

V-ar mai putea interesa:

Socialiștii lui Igor Dodon dezbat cât de hotărâte le pot fi „acțiunile politice mai hotărâte” împotriva președintei Maia Sandu

Britanicii ar trimite în Moldova banii luați lui Luca Filat, dar nu sunt siguri cui

Liderii socialiștilor moldoveni așteaptă Sputnik-ul la Chișinău din clipă în clipă

Previous Next

XS
SM
MD
LG