Linkuri accesibilitate

Administrația penitenciarelor din Rusia a negat acuzațiile de rele tratamente aplicate lui Alexei Navalnîi


Alexei Navalnîi

Administrația penitenciarelor din Rusia a negat acuzațiile de rele tratamente aplicate liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, la o zi după ce militantul anti-corupție și critic al Kremlinul a anunțat că intră în greva foamei ca protest împotriva abuzurilor la care e supus în detenție.

Navalnîi, care are 44 de ani, s-a plâns de dureri serioase în spate și picioare, și a spus că i se refuză asistența medicală și că e trezit din oră în oră noaptea, pentru a nu fi lăsat să doarmă.

Opozantul rus a fost arestat în ianuarie pe aeroportul din Moscova la sosirea sa din Germania, unde fusese tratat în urma otrăvirii sale cu un agent neuro-toxic de grad militar, acțiune pusă de mai multe guverne occidentale și organizații internaționale pe seama statului rus.

Conducerea închisorii din regiunea Vladimir unde e ținut Navalnîi e citată de Reuters cu declarația că gardienii urmează strict normele legale aplicate tuturor deținuților, care au dreptul la opt ore de somn neîntrerupt noaptea, și că lui Navalnîi i s-ar acorda toată asistența medicală necesară potrivit stării sale de sănătate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG