Linkuri accesibilitate

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 în Statele Unite se apropie de 100 de milioane


Cenru de vaccinare anti-COVID-19, Inglewood, California, 15 martie 2021.

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 în Statele Unite se apropie de 100 de milioane, în timp ce autoritățile medicale continuă să avertizeze asupra creșterii numărului de infectări datorate variantelor noi ale coronavirusului și redeschiderii economiei. Mai mult de 99 de milioane 600 de mii de persoane, 30 la sută din populația Statelor Unite, au primit cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus, potrivit datelor furnizate de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. Alte aproximatoiv 56 de milioane de oameni au primit ambele doze.

La preluarea mandatului său la Casa Albă, președintele Joe Biden a stabilit obiectivul inițial de vaccinare a o sută de milioane de americani în primele 100 de zile ale mandatului său. Noul obiectiv este acum ca numărul celor vaccinați să fie de două sute de mii.

O altă veste bună este că firma americană Pfizer și partenera sa germană BioNech au anunțat o eficacitate de 91% împotriva bolii simptomatice a vaccinulului lor, adăugând că vaccinul previne cu succes formele severe ale bolii la sașe luni după administrarea ambelor doze.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG