Linkuri accesibilitate

Președinta Curții Constituționale de la Chișinău neagă că decizia Curții privind dizolvarea Parlamentului ar fi fost deja luată


Președinta Curții Constituționale de la Chișinău neagă că decizia Curții privind dizolvarea Parlamentului ar fi fost deja luată. Într-un comunicat oficial, Domnica Manole dezminte aceste informații, pe care le califică drept calomniatoare.

Domnia sa mai afirmă că e judecător independent și că nu au fost făcute asupra ei nu au fost făcute presiuni în legătură cu Avizul ce uremază să fie pronunțat. În încheierea comunicatului de miercuri, Domnica Manole își manifestă „dezaprobarea privind metodele incorecte și manipulatoare pe care le utilizează unii reprezentanți ai presei online”.

Un portal din Republica Moldova a anunțat ieri „pe surse” că decizia privind stabilirea circumstanțelor dizolvării Parlamentului a fost deja luată ca urmare a unor presiuni asupra președintei Curții din partea președintei Maia Sandu și a ambasadorului Statelor Unite la Chișinău. Derek Hogan. Nici Președinția și nici misiunea diplomatică americană nu au comentat informația respectivă.

Curtea Constituțională a anunțat miercuri că va lua în dezbatere în 15 aprilie sesizarea președintei Maia Sandu privind constatarea condițiilor pentru dizolvarea Parlamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG