Linkuri accesibilitate

Sprijin european pentru decizia CC care permite dizolvarea Parlamentului


Purtătorul de cuvânt pentru Afaceri externe și politica de securitate al Comisiei Europene, Peter Stano, a salutat decizia Curții Constituționale din R. Moldova, prin care a deschis calea pentru dizolvarea Parlamentului.

Într-un comentariu pe Twitter, Stano a scris că : „Decizia de săptămână trecută a Curții Constituționale a Republicii Moldova a creat un drum clar pentru ieșirea din criza instituțională prelungită. UE se așteaptă ca toți actorii politici să îl urmeze.”

Totodată el a criticat atacurile la adresa Curții și a diplomaților UE drept „inacceptabile, fiind o deviere de la nevoia de reforme reale”.

Duminică, liderul Socialiștilor, Igor Dodon anunța că partidul său cere alegeri prezidențiale anticipate, acuzând-o pe Președinta Maia Sandu că ar conduce un „complot antistatal”, urmărind instaurarea unui „regim de guvernare extern”. Totodată, socialiștii cer demisia celor trei judecători de la Curtea Constituțională care au sprijinit decizia din 15 aprilie privind dizolvarea Parlamentului după ce a fost examinată sesizarea depusă de președintele Maia Sandu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG