Linkuri accesibilitate

Albanezii se prezintă duminică la urne


Imagine generică.
Imagine generică.

Albanezii se prezintă duminică la urne pentru a alege între longevivul premier de stânga Edi Rama și un critic fervent al acestuia, susținut de o partidele opoziției.

Rama încearcă să obțină un al treilea mandat, dar a promis că va renunța dacă socialiștii nu obțin majoritatea. Contracandidatul lui Edi Rama este liderul Partidului Democrat, Lulzim Bașa, care e susținut de mai multe partide de opoziție.

Bașa spune că politica lui Rama din ultimii opt ani a fost un eșec, și că nu ar trebui să i se mai dea nici o șansă. Sondajele de opinie spun că socialiștii lui Rama conduc în fața rivalilor lor, dar există un procent foarte mare de alegători indeciși.

Toate partidele spun că susțin reformele necesare ca această țară să poată să adera la Uniunea Europeană, care a deschis negocierile de aderare cu Tirana acum un an.

Albania, care are două milioane 800 de mii de locuitori, este una din cele mai sărace țări ale Europei și industria sa turistică a avut de suferit masiv de pe urma pandemiei Covid-19.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG