Linkuri accesibilitate

Luptele dintre Israel și Hamas au continuat pentru a noua noapte consecutiv


Luptele dintre Israel și Hamas au continuat pentru a noua noapte consecutiv, forțele israeliene spunând, pe 18 mai, că au efectuat o nouă serie de lovituri aeriene asupra a ceea ce au descris drept obiective ale militanților în Gaza, în timp ce aceștia au lansat zeci de rachete înspre teritoriul israelian.

Cinci lucruri de știut despre ultimul conflict israeliano-palestinian
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:41 0:00

Atacurile israeliene au mai distrus o clădire cu șase etaje în enclava dens populată, dar nu au urmat relatări despre victime. Palestinienii din Israel, Ierusalim și zonele ocupate din Cisiordania au făcut, pe 18 mai, grevă generală, în urma unui apel al liderilor comunității palestiniene din Israel, care formează aproximativ 20% din populația țării. Situația este dezbătută, pe 18 mai, de Consiliul de Securitate ONU și miniștrii de externe ai Uniunii Europene, în cadrul unor eforturi diplomatice pentru a opri violențele soldate deja cu peste 200 de morți.

În ciuda apelurilor la încetarea luptelor, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus, în seara de 17 mai, că Israelul va „continua să lovească ținte teroriste” în Gaza „atât cât va fi necesar pentru revenirea la calm și securitate pentru toți cetățenii israelieni”. Președintele american Joe Biden i-a spus, tot pe 17 mai, lui Netanyahu că sprijină un armistițiu, dar nu i-a cerut să încheie unul, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG