Linkuri accesibilitate

Reacția UE și SUA, după ce Ungaria a interzis „propaganda” LGBT în școli


Protest la Budapesta împotriva legii anti-LGBT, 14 iunie 2021

Uniunea Europeană și Statele Unite au lansat avertismente separate către Budapesta, după ce Parlamentul Ungariei a aprobat o lege care interzice diseminarea în școli a conținutului care ar promova homosexualitatea și schimbarea de sex. Criticii amendamentului au spus că acesta reprezintă un atac asupra drepturilor comunității LGBT.

Legea a fost adoptată marți, cu 157 de voturi pentru, dintr-un total de 199 de deputați în Parlamentul controlat de partidul de dreapta Fidesz al premierului Viktor Orban.

Washingtonul a avertizat împotriva impunerii unor astfel de legi într-o societate liberă. Un purtător de cuvânt al departamentului de stat american a spus că noua lege „trezește îngrijorări” în privința „libertății de expresie” și că include restricții care „nu-și au locul într-o societate democratică”.

Comisarul european pentru egalitate Helena Dalli a avertizat cu puțin timp înaintea votului că, în cazul adoptării legii, Uniunea Europeană ar putea să oprească finanțările pentru Ungaria.

Premierul naționalist Viktor Orban și-a radicalizat poziția înaintea alegerilor de anul viitor, înăsprindu-și politicile împotriva LGBT și a imigranților. Fidesz a introdus propunerea legislativă privind interzicerea discuțiilor în școli pe tema LGBT într-un proiect care penalizează pedofilia, făcând dificilă opoziția față de noua lege.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG